Waar sta jij als ondernemer over 3 jaar? 4 inzichtgevende vragen.

Waar sta jij als ondernemer over 3 jaar? 4 inzichtgevende vragen.

Als businesscoach heb ik grote waardering voor ondernemers die ambitieuze doelen hebben, te zien hoe ze groeien in zakelijke en persoonlijke ontwikkeling en hoe ze die doelen realiseren.
Het is mijn vak om ondernemers te helpen om die doelen te realiseren, want ondanks dat de plannen veelal goed zijn, komen er ongetwijfeld belemmeringen om de hoek kijken die de realisatie van het doel in de weg staan. En daar krijg ik energie van, het opheffen van die blokkades, het omgaan met belemmeringen en zoeken naar oplossingen. Ik help ondernemers, managers en CEO’s met het krijgen van inzicht, bewustwording van datgene dat in de weg staat, ik help ze met het ontwikkelen van vaardigheden om dat wat ze in de weg staat op te lossen en zet ze aan tot acties om met focus hun doel te bereiken. Daarom is mijn vak businesscoaching zo mooi.

Om uit te zoeken op welk vlak ik mijn cliënten kan helpen, stel ik vaak de volgende vragen:

✅Waar sta je nu?
Hoe gaat het nu met de business, hoe sta je er persoonlijk voor? Ben je tevreden, of zijn er zaken die je anders zou willen zien?
Ben je happy met de situatie, of spelen er zaken waar je niet blij wordt?

✅Waar zou je willen staan?
Klopt je huidige situatie met het plan dat je hebt? Gaat het beter, of loop je achter op je plan? Hoe kijk je hiernaar?
Waar zou je willen staan op dit moment, over 3 maanden, waar wil je staan over 3 jaar? Hoe ziet dat eruit? Wat zijn de doelen die daarbij horen, is dat persoonlijk, financieel?

✅Wat heb je nodig om daar te komen?
Hoe bekijk je het gat tussen waar je staat en wat je wil bereiken? Op welke vlakken liggen de uitdagingen? Hoe beoordeel je dat?

✅Wat ga je concreet doen om dit gat te dichten?
Met andere woorden, hoe ga je op het pad komen dat je hebt uitgestippeld, welke ontwikkeling moet je persoonlijk of zakelijk maken?
Welke zaken moet je anders doen en hoe dan?

Deze 4 hoofdvragen en onderliggende subvragen zijn inzichtgevend. Het inzicht helpt om je voortgang te meten, echt kritisch en realistisch te zijn. Even een moment te vinden van reflectie om te analyseren of je nog op de goede weg zit, je plannen bij te stellen of te gaan veranderen om je doelen te behalen.

Stel jezelf eens deze vragen, analyseer eens waar je staat, ben je op de juiste weg?

Wil je dat ik je help met deze inzichtgevende vragen, dan investeer ik graag een uur in jou en stel ik je die vragen in een persoonlijk gesprek.

Waar sta jij over 3 jaar?

Wil jij een uitgebreide vragenlijst ontvangen voor deze analyse?

Willem van Duuren
Businesscoach – Coachnu

Een goede klik is de basis voor een succesvol coachtraject.

Een succesvol coachtraject begint met een klik tussen jou en mij. Daarom nodig ik je graag uit eerst vrijblijvend kennis te maken. Tijdens de kennismaking praten we over jouw coachvraag en vertel ik jou wie ik ben en hoe ik werk. Je kunt al je vragen stellen en ik geef aan hoe een mogelijk coachtraject eruit zal zien. De kennismaking is kosteloos. Je bent van harte welkom!

Boek je vrijblijvende kennismaking

Online of in de coachstudio.