Willem van Duuren

Willem van Duuren

Ik help jou de regie te pakken

Het is mijn missie en passie om anderen te helpen meer uit zichzelf te halen. Het is prachtig om te zien dat mensen veel meer kunnen dan ze denken. Het is mijn taak om hen te helpen dat in te zien en de juiste stappen te zetten. Om dat op de beste manier te kunnen doen blijf ik werken aan mijn eigen ontwikkeling als coach, zodat ik nog vrijer en open kan coachen.

Ik ben Willem, vader, getrouwd, 3 kids. Gepassioneerd personal & businesscoach. Generalist in management, E-commerce, (R)Etail, BtB, marketing, strategie, leiderschap, het bouwen van teams. 

Kennismaking inplannen

Erkend coach

Wie ik ben

Ik ben Willem van Duuren, (54) en ik woon met mijn vrouw Victorien, dochter Floortje en mijn zonen Onno en Daan in het fijne dorp Baambrugge onder de horizon van Amsterdam. Ik kijk vanuit onze geweldige plek uit over de weilanden in Baambrugge, de koeien van de Lindenhoff en prachtige omgeving. Ik fiets binnen 3 minuten naar mijn boot die in de haven van Vinkeveen ligt. Daar kan je mij dan ook vinden als ik even tijd heb, want ik vind het heerlijk om lekker te varen. Baambrugge is een klein dorpje, vlakbij Abcoude en ligt centraal aan de A2 tussen Abcoude en Vinkeveen, Utrecht en Amsterdam.

Victorien heeft een eigen bedrijf, angel-fashion-academy, een academy die mensen opleidt tot Personal stylist in duurzame mode. Een hardwerkende zelfstandig onderneemster en succesvol.

De kinderen zijn nog schoolgaand. We hebben een druk maar gezellig leven, volop activiteiten, met name de sportweekenden van de kinderen. Dochter op voetbal, zoon op hockey. Zelf tennis ik graag en ik heb altijd nog de illusie dat ik beter wordt.

Personal & Businesscoach

In 2019 ben ik gestart met mijn eigen coachpraktijk CoachNu. Na mijn opleidingen als bevoegd coach [Senior practitioner niveau] bij NONONS in Amsterdam ben ik naast mijn commerciele rol als Unit director bij HEMA gaan coachen, zowel particuliere trajecten als zakelijke trajecten. Na een aantal jaren deze dubbelrol te hebben ingevuld, heb ik besloten van mijn coaching mijn beroep te maken.

In mijn lange carriere in het bedrijfsleven waarin ik verschillende rollen op sr management niveau heb gehad, heb ik ook ervaren wat het betekent om als leider continue onder druk te staan. Alle valkuilen en uitdagingen heb ik zelf ervaren. Als Sr. manager, landmanager, CEO van een retailbedrijf, ondernemer en Unit director. 

Een van de mooiste elementen van al mijn rollen was het bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van mijn teamleden. Ik vond het fantastisch om te zien hoe zij zich ontwikkelden, nieuwe vaardigheden aanleerde en sterker werden in hun vak en als persoon. Daarom heb ik ervoor gekozen om hier mijn beroep van te maken als personal & businesscoach.

Coaching is mijn passie. Het is fantastisch te zien hoe ik mensen steeds weer kan helpen om hun doelen te bereiken. Inmiddels heb ik een goed lopende coachpraktijk en voorzie ik in personal & businesscoaching voor managers, leiders en ondernemers. Daarnaast werk ik met een team van erkend coaches en bieden we coachoplossingen voor bedrijven die investeren in het welzijn van hun medewerkers. 

Als erkend en bevoegd coach ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches (NOBCO) en investeer ik continue in doorontwikkeling van mijn coachingsvaardigheden.

Personal coaching

Als personal coach help ik je om je doelen te bereiken en om verandering te realiseren. Door middel van gerichte coaching en begeleiding, help ik je om obstakels te overwinnen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Bij mij kun je terecht voor coaching op persoonlijk vlak. Of het nu gaat om dingen waar je last van hebt zoals bijvoorbeeld een overvol hoofd, of wanneer je het lastig vindt om dingen los te laten of ingewikkelde keuzes te maken, conflicten op het werk, assertiever overkomen, vaker nee zeggen.. kortom voor de meeste issues zijn er oplossingen die we kunnen vinden met persoonlijke coaching.

Bedrijfscoaching

Met mijn team van erkend coaches bied ik een coachpool oplossing speciaal ontworpen voor bedrijven die het welzijn van hun medewerkers op de eerste plaats zetten. De coaches begeleiden werknemers bij persoonlijke en zakelijke uitdagingen, met als doel hun persoonlijk en werkgeluk te verhogen en betere resultaten te behalen. De coachpool-oplossing biedt volledige ontzorging voor bedrijven die snel en effectief een team van coaches willen inzetten of hun bestaande interne pool willen versterken. Van personal coaching, businesscoaching, loopbaan coaching, rouw en verlies coaching, re-integratie coaching en leiderschapscoaching, alle expertises in een team. Lees meer.

Ik help jou de regie te pakken.

Mijn achtergrond

In mijn alweer meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven heb ik veel verschillende rollen mogen invullen voor mooie bedrijven en als zelfstandig ondernemer. Jarenlang heb ik gewerkt voor het merk Olympus (digitale camera’s) als verantwoordelijke voor de Benelux, was ik CEO van Kamera-Express, heb ik als consultant in E-commerce en strategie gewerkt en topmanagement functies bekleed bij o.a. HEMA.  Met al die ervaringen weet ik wat het betekent om continue onder druk te staan om resultaat te boeken, teams aan te sturen en verantwoordelijkheid te dragen. Ik ben gepassioneerd van coachend leiderschap. Met die volle rugzak en als coach help ik nu ondernemers managers en leiders om hun doelen te behalen.

Missie & passie, informeel en fun

Het is mijn missie en passie om anderen te helpen meer uit zichzelf te halen. Het is prachtig om te zien dat mensen veel meer kunnen dan ze denken. Het is mijn taak om hen te helpen dat in te zien en de juiste stappen te zetten. Om dat op de beste manier te kunnen doen blijf ik werken aan mijn eigen ontwikkeling als coach, zodat ik nog vrijer en open kan coachen.

Er is ook ruimte voor fun, plezier en genieten. Dat doe ik met volle teugen als het even kan. Op mijn boot, op de tennisbaan, met mijn kinderen en vrouw, met mijn hond Bommel die het direct aanvoelt als de stress bij mij wat oploopt. Ik geniet van de heerlijke vakanties in Spanje, liefts 2x per jaar als het even kan.

In ons heerlijke huis in Baambrugge, met een fijne aparte coachstudio met prachtig uitzicht en midden in de natuur, genieten we iedere dag opnieuw. Je bent van harte welkom voor een nadere kennismaking in de coachstudio, op slechts 15 minuutjes van Amsterdam.

Gewerkt voor bedrijven als:

Bevoegd coach. EMCC EQA-accreditatie op Senior Practitioner niveau erkend door de NOBCO

Als bevoegd coach ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches NOBCO. Daarmee waarborg ik veiligheid en transparantie in coaching. Een belangrijk onderdeel is de ethische code voor beroepscoaches. Een code die professioneel coachen beschrijft en die ik nastreef. Wanneer een betrokkene ontevreden is over het handelen van een NOBCO-coach, dan kan een klacht worden ingediend bij de Commissie Klachtbehandeling. De commissie is onafhankelijk en behandelt klachten volgens een vaste procedure: klachtenprocedure en het klachtenreglement. Om te beoordelen of een klacht gegrond is, kijkt de commissie naar de Internationale Ethische Code (IEC). De Commissie Klachtbehandeling beoordeelt of er is gehandeld, zoals van een coach mag worden verwacht. Een andere voorwaarde voor beroepscodes is de permanente ontwikkeling als coach, bepalingen rondom privacy, het houden van intervisie en supervisie. Daarom volg ik ook continue verdiepingsopleidingen.

Opleidingen coaching

Nonons – coachend leiding geven

– ingrijp reflexen en effectief leidinggeven
– inzet van rollen leider, manager, coach
– respectvol confronteren
– assertiviteit ontwikkeling
– gesprekstechniek
– oplossend coachen
– leiding geven in lastige situaties

 Nonons – Coach intensive Practitioner

– opleiding NOBCO geaccrediteerd coach / EMCC EQA Practitioner
– gesprekstechniek & coachmodellen
– praktijk coaching
– ACT, Transactionele analyse, Voicedialogue, NLP, oplossingsgericht coachen
– Intervisie & supervisie

 Nonons – Coach Expert Senior Practitioner

– Opleiding NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Senior Practitioner niveau
– ACT, Transactionele analyse, Voicedialogue, NLP, oplossingsgericht coachen, systemisch coachen
– sneller en effectiever te interveniëren
– respectvol confronteren, spiegelen en patronen benoemen
– injuncties, drivers, verborgen contracten, hechting, psychologische spelen en script en miniscript
–pijlers van ACT inzetten: waarde, defusie, mindfulness, acceptatie, jezelf als context en waarde gerichte acties

Een goede klik is de basis voor een succesvol coachtraject.

Een succesvol coachtraject begint met een klik tussen jou en mij. Daarom nodig ik je graag uit eerst vrijblijvend kennis te maken. Tijdens de kennismaking praten we over jouw coachvraag en vertel ik jou wie ik ben en hoe ik werk. Je kunt al je vragen stellen en ik geef aan hoe een mogelijk coachtraject eruit zal zien. De kennismaking is kosteloos. Je bent van harte welkom!

Boek je vrijblijvende kennismaking

Online of in de coachstudio.