Webinar Het Regiemodel

GRATIS webinar ” Het regiemodel”  woensdag 28 februari 20:00

Als je het als leider niet eens bent met de gekozen strategie van het bedrijf. Wat doe je dan?

Wanneer jouw bedrijf een strategie heeft gekozen waar je het niet mee eens bent en je dit niet kunt veranderen, heb je als leider maar 1 taak…

Zorg dat je bijdraagt aan de gekozen strategie. Ook wanneer je twijfels hebt, het niet eens bent of het anders zou willen doen.

Jammer voor jou. Je hebt te doen wat er van jou wordt verwacht. Eens of oneens. Daar komt echt leiderschap om de hoek kijken, zeker wanneer jouw afdeling geraakt wordt, bijvoorbeeld bij een reorganisatie of verandering. Het loopt anders dan je had verwacht.

In deze gratis webinar neem ik jou mee in “Het Regiemodel”

Jouw eerste  communicatie is cruciaal

Het moment dat je jouw team gaat informeren, is meteen het eerste cruciale moment dat alles van jouw leiderschapsvaardigheden vereist.

Recht op het doel af communiceren, empathie, rust bewaren, begrip voor emoties, vastberadenheid en loyaliteit aan de gekozen richting, hoe moeilijk dat ook is.

Je woordkeuze, je uitstraling, je houding.

Wat je zegt en hoe, los van wat je denkt, het is niet eenvoudig..

“Ik heb slecht nieuws, we gaan de unit samenvoegen, ik ben het er ook niet mee eens, er gaan x banen verloren” is een doodlopend pad.

“De gekozen strategie die het bedrijf op koers brengt om de doelstellingen te kunnen bereiken, heeft als gevolg dat we onze unit gaan samenvoegen. Daarbij gaan x banen verloren, wat ik spijtig vind en verdrietig. Dit is wel de koers die we gaan varen” is mature (volwassen) leiderschap.

Je mag denken wat je wil, ook als leider. Maar wanneer je ook maar ergens laat vallen, of wanneer jouw team ziet dat je het niet eens bent met de gekozen richting, ben je het haasje.

Je creëert ontevredenheid, onrust en disbalans in het team. Een wij-zij situatie, die je bij alle vervolgstappen om de strategie uit te voeren, voortdurend voor je voeten zal lopen, met grote consequenties.

Mature leiderschap, vanuit een volwassen positie.

Leiderschap vraagt om een mature (volwassen) houding. Een positie waarin je de regie vasthoudt en keuzes kunt maken.

Volg je de gekozen strategie niet, kijk dan of je het kunt veranderen. Geef je input, pak je rol, maak het bespreekbaar.

Kan je het niet veranderen, accepteer het dan en doe wat je moet doen. (Zo werkt het systeem nou eenmaal)

Kun je het niet veranderen en niet accepteren, ga dan weg!

Dit regiemodel “veranderen – accepteren – weggaan” is een geweldig instrument om de regie te behouden. Je hebt altijd een keuze en dat brengt rust. Toepasbaar in situaties waar dingen anders lopen dan je had verwacht.

Gratis webinar “Het Regiemodel” op 28 februari 2024.

Hoe het model werkt en wat het voor jou kan betekenen vertel ik in mijn gratis webinar “het regiemodel” Tijdens de webinar vertel ik je hoe het model werkt en hoe jij het kunt toepassen in de praktijk, om zelf MATURE leiding te geven, of om het model toe te passen in andere situaties. Het model is niet alleen voor jou zelf behulpzaam, maar ook heel handig om in te zetten in jouw rol als leider.

Ik help leiders de regie te behouden.

Wat doe jij ? #veranderen #accepteren #weggaan #het regiemodel

Een goede klik is de basis voor een succesvol coachtraject.

Een succesvol coachtraject begint met een klik tussen jou en mij. Daarom nodig ik je graag uit eerst vrijblijvend kennis te maken. Tijdens de kennismaking praten we over jouw coachvraag en vertel ik jou wie ik ben en hoe ik werk. Je kunt al je vragen stellen en ik geef aan hoe een mogelijk coachtraject eruit zal zien. De kennismaking is kosteloos. Je bent van harte welkom!

Boek je vrijblijvende kennismaking

Online of in de coachstudio.