Het business canvas model must #1

Ondernemen in welke vorm dan ook draait om het maken en optimaliseren van je ondernemingsplan. In business coaching gebruik ik vaak het Business Canvas Model om het plan te verfijnen en duidelijke focus aan te brengen op datgene wat je wilt bereiken, het Business Canvas model is de basis voor een optimaal plan.

Het Business Canvas Model

Het Business Canvas Model is niets anders dan een handig template dat je kunt invullen op basis van je bestaande bedrijfsvoering en plannen of je zakelijke idee. Je begint met het beschrijven van je klant. Wie is het eigenlijk, bestaat de klant uit meerdere types (segmenten) en waarin verschillen ze? Wat is eigenlijk jouw toegevoegde waarde, waarom kiest de klant voor jou? Waarin onderscheid jij je met de diensten of producten?

Het business canvas model bestaat uit 9 blokken die je invult. Dat kun je alleen doen of met je zakelijk partner, adviseur of collega’s. Het geeft je meer inzicht op datgene waar je focus op wilt leggen, of wilt verbeteren. Vaak wordt duidelijk dat ondernemers zich op teveel onderdelen tegelijkertijd willen richten, een keuze maken is dan noodzakelijk. Het model helpt daarbij en kan steeds opnieuw worden aangepast.

Business Canvas model

In mijn business coaching sessies gebruik ik het business canvas model om met ondernemers kritisch te kijken naar de keuzes die gemaakt zijn en onderzoeken we de mogelijkheden tot verscherping of verandering van de strategie. Op KvK.nl of via deze link kun je trouwens meer informatie vinden over het Business Canvas Model.

Een goede klik is de basis voor een succesvol coachtraject.

Een succesvol coachtraject begint met een klik tussen jou en mij. Daarom nodig ik je graag uit eerst vrijblijvend kennis te maken. Tijdens de kennismaking praten we over jouw coachvraag en vertel ik jou wie ik ben en hoe ik werk. Je kunt al je vragen stellen en ik geef aan hoe een mogelijk coachtraject eruit zal zien. De kennismaking is kosteloos. Je bent van harte welkom!

Boek je vrijblijvende kennismaking

Online of in de coachstudio.