Behoefte aan een coach? Maak het bespreekbaar met je werkgever!

Hoe doe ik dat?

Heb jij behoefte aan een coach? Soms heb je wat extra ondersteuning nodig bij zakelijke of privé issues die je in de weg staan. Een coach kan je daarbij helpen. Maar een coach inzetten vraagt ook om een investering. Een investering van jou in jezelf, in je ontwikkeling en financieel. Dit kan een drempel voor je zijn om een coach te raadplegen. Maar er zijn misschien toch mogelijkheden..

Een coach via je werkgever

Wist je dat veel werkgevers coaching voor hun medewerkers stimuleren? Gelukkig wordt het aanbieden van coaching steeds gebruikelijker. Steeds meer werkgevers zien dat het inzetten van een coach bijdraagt aan betere resultaten van hun medewerkers, immers een blije medewerker presteert beter, valt minder snel uit en ontwikkelt vaardigheden die bijdragen aan meer werk- en privégeluk.

Ontwikkelingsbudget en jouw behoefte aan een coach

Veel werkgevers stimuleren persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers. Soms door het aanbieden van opleidingen, leiderschap programma’s of interne coaches en mentoren. En vaak is er ook een ontwikkelingsbudget beschikbaar, op werknemersniveau of in algemene zin. Grote kans dat ook jij gebruik kunt maken van dit budget om een coach te raadplegen. Ook wanneer er geen specifiek ontwikkelingsbudget beschikbaar is, zijn veel werkgevers bereid om jou te ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling.

Een coach aanvragen, best een drempel?

Of er nu wel of niet een specifiek budget beschikbaar is, het kan best een drempel zijn om een coach aan te vragen bij je werkgever. Zeker wanneer jij een issue hebt dat je in de weg staat in de privésfeer en je behoefte aan een coach hebt. Iets dat je liever niet direct deelt met je leidinggevende, je werkgever of je HR contactpersoon. Misschien onterecht, want je kwetsbaar opstellen is een mooie eerste stap om hulp te vragen, maar toch kan deze eerste stap een belemmering zijn. Maar er is een oplossing!

Het gesprek aangaan met je werkgever, hoe dan?

Dit is toch de eerste stap die je moet zetten. En dat is vaak de meest lastige. Wat denkt jouw werkgever van jou, welk effect heeft het hulp vragen op je loopbaan, zou het andere effecten kunnen hebben, moet ik me schuldig voelen, wat heeft mijn werkgever te maken met issues van mij persoonlijk? Zomaar wat gedachten die in je kunnen opkomen. Begrijpelijk, maar zonde!

Wij helpen jou met het aanvragen van een coach!

Als jij het lastig vindt om het gesprek aan te gaan met je werkgever over je behoefte aan een coach, dan is er een oplossing. Ik help jou daarbij! Gratis en vrijblijvend, omdat het mijn missie is coaching toegankelijk te maken voor iedereen. In een uur bespreken we waar je tegenaan loopt, waar je behoefte aan hebt en we bespreken wat het doel is dat je wil bereiken. Met het inzicht uit dit gesprek formuleer je een duidelijke hulpvraag, een duidelijk doel en plan van aanpak en beschrijf je wat het effect is op jou en het voordeel voor de werkgever. En echt, je hoeft niet alle details over jouw hulpvraag te delen, dat kan geheel privé blijven, maar het vaststellen van een doel en het effect van jouw aanvraag om een coach te raadplegen is wel noodzakelijk. Zo kan jij prima je behoefte aan een coach uitleggen.

Jouw hulpvraag, jouw plan

Wanneer je de aanvraag doet is het belangrijk dat het jouw persoonlijk plan is. Naar alle waarschijnlijkheid licht je het plan en je voorstel voor het aanvragen van een coach zelf toe aan je werkgever. Met het inzicht uit ons gesprek kan jij de aanvraag uitstekend voorbereiden. In ons gesprek help ik jou ook concreet je verzoek samen te vatten in een korte verhaallijn en kunnen we het zelfs even oefenen. Het is belangrijk te weten dat het jouw eigen plan en toelichting is, met andere woorden je stelt het zelf op en ik help je met het verkrijgen van de juiste inzichten en aanpak daarvoor.

Behoefte aan een coach. Vraag hulp.

Veel voorkomende issues, je bent niet alleen!

Schaam je niet, we zijn allemaal mensen. Mensen die in hun leven allerlei issues tegenkomen. Issues waarvan je misschien denkt “wat heeft mijn werkgever daarmee te maken”

Nou, meer dan je denkt misschien. Als jij niet lekker in je vel zit, heeft dit impact op je prestaties, je gevoel en emotie. Dikke kans dat dit impact heeft op hoe je presteert op het werk. Je kent het vast wel, de uitspraak ” ik ga lekker werken, dan heb ik wat afleiding” .. en hoewel dat ook prima zo kan zijn, zien we dit vanuit coachperspectief als een controle- of vluchtstrategie. Je loopt weg voor een issue, maar lost het in de basis niet op, met het risico dat het later als een boomerang bij je terugkomt. En dan heb je zeker behoefte aan een coach.

Lees dit artikel ook op werkgeluk

Voorbeelden in overvloed, ik noem er een paar; Behoefte aan een coach;

In je privésituatie;

 • De impact van een scheiding
 • Verlies, overlijden in familie of vriendenkring
 • Beperking door ziekte
 • Onrust thuis
 • Onzekerheid
 • Overbelasting
 • Niet kunnen loslaten
 • Perfectionisme
 • Moeder-/vaderschap en werken

In je werksituatie;

 • Niet assertief zijn
 • Geen nee kunnen zeggen
 • Alles goed willen doen
 • Moeite met communiceren
 • Niet voor jezelf opkomen
 • Uitputting en overbelasting
 • Disbalans privé-werk
 • Vastzitten in persoonlijke ontwikkeling
 • Issues met collega’s

Blijf niet tobben, maar kom in actie!

Krijg hulp bij jouw behoefte aan een coach. Boek een gratis en vrijblijvend online gesprek van 1 uur om jouw aanvraag voor te bereiden. Met deze voorbereiding kan jij met vertrouwen het gesprek aangaan met je werkgever. Ons coachteam staat voor je klaar wanneer jouw aanvraag is goedgekeurd.

CoachNu coachpool

De CoachNu coachpool bestaat uit een vast team van gecertificeert coaches met elk hun eigen specialisme. Daarmee houden we de kwaliteit hoog en bieden we voor de meeste hulpvragen een passende oplossing.

Mirthe Dankelman Personal Coach + Loopbaancoach | Specialisme: Women empowerment coaching

Trudy Satink Personal coach + Rouw-en verliescoaching | Specialisme omgaan met rouw en verlies

Roberto Gutierezz Personal Coach + Stress en Burn-out coaching | Specialisme Re-integratie na Burn-out

Philippe Remmers Personal Coach + Businesscoach | Specialisme Leiderschap

Elke Rosendaal Personal Coach + mamma (papa) coach | Specialisme ouderschap en werk

Willem van Duuren Personal Coach + Businesscoach | Specialisme business & leiderschap

Een goede klik is de basis voor een succesvol coachtraject.

Een succesvol coachtraject begint met een klik tussen jou en mij. Daarom nodig ik je graag uit eerst vrijblijvend kennis te maken. Tijdens de kennismaking praten we over jouw coachvraag en vertel ik jou wie ik ben en hoe ik werk. Je kunt al je vragen stellen en ik geef aan hoe een mogelijk coachtraject eruit zal zien. De kennismaking is kosteloos. Je bent van harte welkom!

Boek je vrijblijvende kennismaking

Online of in de coachstudio.