Stress & Burn-out coach Roberto Gutierrez

“???????????????? ????????????????????????????????????????????” ???????????????????????????? ????????????????????????????????????; ???????????????????????? & ????????????????-???????????? ????????????????????

In 2022 gaf 1 op de 4 werknemers in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar aan burn-outklachten te ervaren. (Bron TNO)

Stress & Burn-out is een van de grootste factoren voor het hoge verzuimpercentage. Voorkomen is beter dan genezen en in beide gevallen kan een coach een belangrijke rol spelen. Vandaag stel ik Roberto Gutierrez voor als stress & Burn-out coach in de coachpool van CoachNu.

“Een burn-out is een noodsignaal van je lichaam dat wat je doet niet (meer) werkt en ik help jou een nieuwe manier te ontdekken die wèl werkt zodat je met meer plezier en energie dan ooit happy bent in je werk en privé” – Roberto

Het vroegtijdig signaleren van stress en Burn-out klachten is heel waardevol. Hoe eerder je actie kunt ondernemen, des te kleiner de kans dat het mis gaat. Een Burn-out is vaak te wijten aan een combinatie van factoren en het is een misverstand dat het alleen te maken heeft met stress op het werk. Vaak is het een combinatie van een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, alles goed willen doen en te weinig kiezen voor jezelf. Bij vroegtijdige signalering kan een coach helpen de balans weer op orde te krijgen en helpen om grenzen te bewaken, om erger te voorkomen.

Roberto Gutierrez – Stress & Burn-out coach

Maar als het toch is misgelopen en een Burn-out een feit is, volgt een lang proces van herstel. En daar speelt Roberto een belangrijke rol, namelijk bij het ondersteunen in een duurzame terugkeer naar het werk.

Zoals Roberto aangeeft “1 op de 3 mensen met burn-out klachten meldt zich bij re-integratie weer ziek, omdat ze te snel te veel hooi op hun vork hebben genomen” Veel mensen hunkeren om weer met volle energie aan de slag te gaan. Maar er liggen daar ook risico’s op de loer.

Een Burn-out is een eindstation van vaak jarenlange roofbouw op je lichaam, geest en totale gezondheid. Voor herstel is ook tijd nodig. Het herstel van een Burn-out bevat 3 fases. 1) De herstelfase, waar rust en ontspanning een belangrijke rol speelt, 2) de zelfmanagementfase waar de aandacht uit gaat naar het begrijpen en bewust worden van de oorzaak van de Burn-out. Hier komt karakter aan de orde, bewustwording van eigen gedrag, grenzen stellen en bewaken en regie nemen over wat voor jou belangrijk is. 3) De terugkeerfase, waarin het werk weer wordt opgepakt, met inzicht en de learnings die zijn opgedaan. In die laatste fase is ondersteuning erg belangrijk, het is ook de fase waarin mensen snel worden “losgelaten”

Roberto is naast Stress & Burn-out coach ook personal coach en helpt mensen de regie te pakken in het behalen van hun persoonlijke doelen. Het werkgebied van Roberto is Almere-Amsterdam-Utrecht-Amersfoort. Zijn coaching is altijd sportief en actief ingericht en is altijd buiten.

Als CoachNu coach maakt Roberto deel uit van het coachteam voor bedrijven en is ook individueel te boeken.

Een goede klik is de basis voor een succesvol coachtraject.

Een succesvol coachtraject begint met een klik tussen jou en mij. Daarom nodig ik je graag uit eerst vrijblijvend kennis te maken. Tijdens de kennismaking praten we over jouw coachvraag en vertel ik jou wie ik ben en hoe ik werk. Je kunt al je vragen stellen en ik geef aan hoe een mogelijk coachtraject eruit zal zien. De kennismaking is kosteloos. Je bent van harte welkom!

Boek je vrijblijvende kennismaking

Online of in de coachstudio.