Interim
Management

Als ervaren professional in leidinggevende posities, help ik bedrijven als interim manager en coach om een maximaal resultaat te bereiken.

 • Strategisch & uitvoerend management
 • E-commerce
 • Sales en marketing
 • Retail management
 • Businesscoach

Gewerkt voor bedrijven als:

Mijn kernkwaliteiten

Interim management

Als ervaren professional in leidinggevende posities, help ik bedrijven als interim manager en coach om een maximaal resultaat te bereiken. Ik ben generalist in commercieel management en coachend leiderschap, met meer dan 30 jaar ervaring in top-managementfuncties, als Unitdirector services & financial services bij HEMA, CEO van Kamera-Express als consultant in sales, marketing en Ecommerce.

Mijn specialisatie is algemeen management in eindverantwoordelijke posities, met een commerciele drive en aandacht om het maximale uit de teams en individuen te halen met coachend leiderschap.

Ik ben sterk in verandermanagement en team motivatie. Als operationeel manager ben ik zowel hands-on als in staat om formeel op C-level te opereren. Mijn strategisch inzicht stelt me in staat om flexibel en creatief te zijn bij het vinden van oplossingen. Daarnaast heb ik een sterk netwerk van partners opgebouwd.

Mijn ideale interim functies zijn onder andere interim unit manager, interim CEO, interim verandermanager en interim e-commerce director.

Kortom, mijn kernkwaliteiten als interim manager omvatten generalistisch commercieel management, coachend leiderschap, e-commerce expertise, marketingmanagement, verandermanagement, teammotivatie, operationeel management op C-level, strategisch inzicht, flexibiliteit, creativiteit en een sterk netwerk van partners. Deze kwaliteiten stellen mij in staat om succesvol te zijn in diverse interim managementrollen.

Coaching

Naast mijn rol als interim manager ben ik bevoegd coach. Ik help ondernemers, managers en leiders het maximale uit zichzelf te halen met personal- en businesscoaching. De combinatie van mijn coachingdiensten en interim management maken dat ik continu aandacht heb om mensen in hun persoonlijke kracht te zetten, ze help om persoonlijke belemmeringen te overwinnen en zich persoonlijk verder te kunnen ontwikkelen. Voor mij een belangrijke kernwaarde om succesvolle teams te creëren die gaan voor maximaal resultaat.

Het voelde regelmatig alsof ik tegen een plafond aan zat met m’n werk als zelfstandig webdesigner. Het ging prima, maar net niet zoals ik het graag zou willen. Willem heeft me geholpen bij het in kaart brengen / zichtbaar maken van gedachten die me tegenhielden en handvatten geboden om hier nu en in de toekomst mee om te gaan. Dit heeft me ontzettend geholpen, zowel zakelijk als privé. Dank voor je hulp!

Baas Webdesign, Bram Baas, juni 2024

I enjoyed doing business with Willem because he is flexible, straightforward and creative in finding solutions to improve the business. He always keeps his word and is relaxed though very eager. Willem always wants to maximize business!

E-commerce manager Nikon Europe, Maurice Willemsen

Willem is a straight foreward, very experienced, manager with besides the “needed” helicopter-view also a great eye for detail. Willem has inspired me many times to push myself and the business further than I could think of at first glance. It is a pleasure to work with Willem on projects and daily business whilst exploring my capabilities even further. In short, Willem is not only the driver for the business, but also for the people he’s working with.

Marketing manager Bavak, Martijn Peeters

During Willem’s time at Olympus, I have learned to know him as a person who always strives for the maximum result. Also his creative skills are way above average and suprises people every time.

Senior Sales Manager, Evert Streurman

Willem is one of those managers who has a strong strategic and commercial insight. He has gained extensive insight in cross-channel commerce and is able to translate his views in practical paths to go forward.

Working together with Willem means working in a positive, dynamic and inspiring environment, and getting enough space for your own. Willem is a team player, but also knows how to reach a target with the team.

Finance professional, Ronald van der Harg

Tijdens mijn opdracht bij Kamera Express heb ik Willem leren kennen als een echte veranderaar. Super creatief en boordevol nieuwe ideeën, waarbij de klant het middelpunt is. Willem heeft enorm veel ervaring in de consumentenelektronica, fotografie en retail. En altijd met oog voor zijn medewerkers en relaties. Kortom, een zeer professioneel en prettig mens om mee samen te werken. Ik beveel Willem dan ook van harte aan voor een functie als Algemeen Directeur / Directeur Marketing voor een A-merk of retailorganisatie.

Sr Product Owner / Agile project manager IT & E-commerce, Wilma Groen

Willem is one of those rare people who combine a strong feel for commerce and entrepreneurship with detailed product knowledge. He understands that selling a product is only possible when you know the product inside out. He is deeply passionate about what he does and has a great drive to make ideas actually happen.
I recommend Willem to anybody who requires commercial or business talent. He is a great person to work with and somebody I learned a lot from.

Director / Business unit leader Transition & Support The Netherlands TriFinance at TriFinance, Joost de Ridder

Willem is een fijne manager. Hij staat voor zijn team, gaat uit van de kracht in mensen en weet zo een groep echt te verbinden, waardoor mooie resultaten volgen. Hij motiveert om het beste uit jezelf te halen en geeft je de ruimte om te groeien. Willem is open, soms kritisch maar altijd met de intentie om je vooruit te helpen. En dus een aanbeveling waard.

Category manager Hornbach, Esther Ziengs

“Willem kon erg goed observeren en signaleren waar mijn doelen lagen. Dit controleerde hij bij mij ook en hij nam de tijd om hierover te spreken en hiermee te oefenen. Hij hielp mij bij de stappen die ik kon nemen om mijn doelen te bereiken. Hij gaf mij goede tips en oefeningen die voor mij heel erg verhelderend werkte, mij bewust maakte en ervoor zorgde dat ik goed aan de slag kon met mijn doelen.”

Manager -Personal coaching traject, Anoniem

“Willem was erg betrokken, geïnteresseerd, open en motiverend, dat zeker vertrouwen heeft gewekt. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik meer uit de coaching sessies heb kunnen halen dan ik van tevoren had bedacht.”

CEO – businesscoaching traject, Anoniem

Mijn aanpak & visie

Ik geloof in de kracht van gemotiveerde zelfsturende teams. Naast mijn commerciële focus en can-do mentaliteit richt ik me vooral op de ontwikkeling van mijn teams, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Het is niet alleen het resultaat dat belangrijk is, maar vooral ook de weg ernaartoe, waarbij mensen zich kunnen ontwikkelen, fouten maken en leren. In mijn visie is dat “the way to go” om sterke teams te bouwen die zelfsturend en succesvol zijn. Met mijn expertise als erkend coach pas ik mijn coachend leiderschap toe in mijn rol als leider en manager.

Mijn ervaring

 • 2019 – Actual | Personal & Business Coach | Interim management | CoachNu
 • 2016 – 2022 | Unit director Services & Financial services HEMA
 • 2014 – 2016 | Businessunit manager Ambrasoft / Noordhoff
 • 2013 – 2014 | Businessunit manager PICA – Estro a.i. / consultancy
 • 2010 – 2013 | CEO Kamera-Express
 • 2003 – 2010 | Regional manager Olympus Benelux
Download mijn CV

Een goede klik is de basis voor een succesvol coachtraject.

Een succesvol coachtraject begint met een klik tussen jou en mij. Daarom nodig ik je graag uit eerst vrijblijvend kennis te maken. Tijdens de kennismaking praten we over jouw coachvraag en vertel ik jou wie ik ben en hoe ik werk. Je kunt al je vragen stellen en ik geef aan hoe een mogelijk coachtraject eruit zal zien. De kennismaking is kosteloos. Je bent van harte welkom!

Boek je vrijblijvende kennismaking

Online of in de coachstudio.